Tips

Lees hier gratis mijn praktische tips over natuurlijke cosmetica en de kracht van innerlijke en uiterlijke schoonheid.
Deze voortaan in je mailbox ontvangen? Rechtsonder aan deze pagina kun je je gegevens invullen om je in te schrijven.

 

Natuurlijke huidverzorging voor kinderen

Natuurlijke huidverzorging voor kinderen

Na mijn Tip! Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica kreeg ik vragen over huidverzorging voor kinderen, vandaar deze Tip! over natuurlijke huidverzorging voor kinderen.
Behalve het positieve effect van natuurlijke huidverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica, gaan kinderen er ook heerlijk van ruiken. Lees verder over natuurlijke douchecrème, shampoo, tandpasta en meer tips over Dr. Hauschka Cosmetica voor kinderen.

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant

Regelmatig vragen klanten ‘is er een goede natuurlijke deodorant?’ Gelukkig kan ik ‘Ja!’zeggen.
Natuurlijke deo
Sinds de nieuwe samenstelling van de natuurlijke deodorants van Dr. Hauschka Cosmetica, ben ik fan geworden van deze deo’s.

Ritmische inwrijvingen Jemaine de Kort

Ritmische inwrijvingen Jemaine de Kort

De kunst van het liefdevol aanraken met aandacht voor de ander, met behulp van een etherische plantenolie. Een aanraking die als achtergrond heeft: de helende werking van de ritmische inwrijvingen.

Kwaliteit van de aanraking

Kwaliteit van de aanraking

Het geheim van deze lichaamsmassage zit in de kwaliteit van de aanraking. De intentie waarmee een schoonheidsspecialist een massage uitvoert, heeft invloed op de huid. Lees in deze Tip! waarom.

Huidverbetering

Huidverbetering

Zowel nieuwe klanten als vaste klanten vragen regelmatig ‘wat vind je van mijn huid? Bij vaste klanten die regelmatig komen voor een gezichtsbehandeling en thuis Dr. Hauschka Cosmetica gebruiken, zie ik mooie resultaten. In de beautybranche noemen we dat huidverbetering. Wat zie je dan? De huid is egaler, gladder, rustiger, elastischer en vooral een gezonde uitstraling. Klanten vertellen dat ze regelmatig complimenten krijgen zoals ‘wat zie je er goed uit’, ‘wat is je huid rustig’.

Make-up penselen wassen

Make-up penselen wassen

Voor een mooie make-up zijn goede en schone penselen belangrijk. Of je nu de penselen van Dr. Hauschka Cosmetica gebruikt of andere, maak ze altijd goed schoon.

Zonnen mag!

Zonnen mag!

In de vakbladen is steeds meer aandacht voor de positieve effecten van zonlicht. De belangrijkste wijziging: ga iedere dag een kwartiertje naar buiten zonder zonnebrandcrème!

Huidarts Van der Rhee is één van de eersten die waarschuwde voor de gevaren van de zon. Nu is hij één van de eersten die, op basis van wetenschappelijk onderzoek, adviseert om van de zon te genieten

Ampullen kuur en Intensieve Conditioners

Ampullen kuur en Intensieve Conditioners

Een huid heeft een cyclus van ongeveer 28 dagen. Met een kuur geef je de huid gedurende 1 cyclus intensieve verzorging. Vanuit de dr. Hauschka Cosmetica zijn er twee type kuren; een ampullen-kuur en een kuur met een Intensieve Conditioner.

Huid als communicatie orgaan

Huid als communicatie orgaan

Mensen hebben al snel de neiging om te zeggen: ik heb een slechte huid. In mijn ogen bestaat er geen slechte huid, een huid kan wel iets laten zien waar je niet blij mee bent. De kunst is om de signalen te leren lezen en ernaar te handelen.

Koortslip en lipverzorging

Koortslip en lipverzorging

Koortslip? Gelukkig heeft Dr. Hauschka een verkoelende lippenbalsem in een tube. Dr. Hauschka MED Acute Lipverzorging werkt ontstekingsremmend, brengt direct verkoeling en verzorgt en ontspant de tere huid van jouw lippen.

Reinigen van de huid

Reinigen van de huid

Hoe kan ik het beste mijn gezicht reinigen? Waarvoor gebruik je lotion? Vragen die ik regelmatig krijg in mijn praktijk, daarom deze Tip! over reinigen. De belangrijkste stap in huidverzorging is reinigen. Het meest ideale voor de huid is ’s ochtends en ’s avonds reinigen. Vind je dat teveel? Begin dan met 1x per dag of alleen tijdens het douchen.

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout, een leuk uitstapje voor jong en oud. In deze Tip! deel ik mijn eigen ervaringen.

‘Wat zie jij er mooi uit’

‘Wat zie jij er mooi uit’

Met Hauschka gezichtsverzorging is er een grote kans dat je regelmatig een compliment krijgt zoals: ‘wat zie je er goed uit!’. Een mooi moment om aan te geven dat je echt blij wordt van een Dr. Hauschka cadeau.

Alcohol in cosmetica

Alcohol in cosmetica

Een klant had op TV gezien dat alcohol in cosmetica slecht is voor de huid. Ook was haar opgevallen dat er alcohol zit in de gezichtslotion van Dr. Hauschka. Ze wilde dit product niet meer gebruiken.

Ik was blij dat ze het vertelde, want toen kon ik haar uitleggen wanneer alcohol in producten de huid uitdroogt en wanneer niet.

Oogverzorging

Oogverzorging

Tip! Oogverzorging Het plantje ogentroost dankt haar naam aan haar werking. Het helpt bij vermoeide, geïrriteerde, branderige ogen en helpt bij ontstekingen rond de oogleden. De huid rond de ogen is zeer gevoelig en bevat weinig talg, waardoor extra verzorging nodig...

Liefdevol in de spiegel kijken

Liefdevol in de spiegel kijken

Wil je een mooi gezicht en een goede uitstraling? Probeer dan eens liefdevol in de spiegel te kijken.

In deze Sprankel Tip! drie stappen om daar te komen. Je kunt direct meedoen.

Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica

Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica

Dr. Hauschka Cosmetica heeft geen aparte babylijn. Dat heeft voordelen, het spaart bijvoorbeeld marketingkosten uit, maar het heeft ook nadelen, want je hebt kennis nodig over wat je wanneer kunt gebruiken. Een makkelijke vuistregel is: alles van Dr. Hauschka Cosmetica met rozen is geschikt voor baby’s. Rozen symboliseren harmonie. Deze rozen producten laten je baby de harmonie in de natuur beleven.

Gezichtsdampbad

Gezichtsdampbad

Het Gezichtsdampbad is een veelzijdige, verborgen parel binnen de Dr. Hauschka Cosmetica. Het Gezichtsdampbad bevat madeliefje en Oost-Indische kers. Vanuit de kruidenleer staat Oost-Indische kers bekend als een natuurlijk antibioticum. Het madeliefje staat bekend om zijn herstelkracht.

Droge handen

Droge handen

Regelmatig hoor ik van klanten dat ze last hebben van droge handen en gescheurde nagelriemen. Wat is daaraan te doen?

De overgang en natuurlijke huidverzorging

De overgang en natuurlijke huidverzorging

Tussen 40 en 60 jaar speelt de (pre) menopauze een belangrijk rol in het leven van vrouwen. De overgang komt vaak ter sprake in mijn praktijk omdat deze invloed heeft op de huid. Wat mij betreft is een rijpere huid geen huidprobleem, maar een huidbeeld dat vraagt om de juiste verzorging.

Natuurlijke behandeling kalknagel en voetschimmel

Natuurlijke behandeling kalknagel en voetschimmel

Na jaren werkervaring als schoonheidsspecialist met natuurlijke cosmetica, heb ik vele behandelmethode voor kalknagels gezien en ben ik tot de conclusie gekomen dat er maar één gouden regel is: kies voor een dagelijkse behandeling die bij jou past en houd dit een jaar lang vol! De dagelijkse aandacht voor de voeten zijn minstens zo belangrijk als de ingrediënten die je gebruikt voor de behandeling.

Nazomer Beautyritueel

Nazomer Beautyritueel

Rituelen zijn prachtig om bewust tijd te maken voor veranderingen. September is de maand van de nazomer waarin het zomerseizoen overgaat in de herfst. Voor de huid is dat vaak een lastige maand. Lees hier waar een nazomer beautyritueel, om je huid van de zomer naar de herfst te helpen, uit kan bestaan.

Natuurlijke make-up voor innerlijke schoonheid

Natuurlijke make-up voor innerlijke schoonheid

Om te beginnen: make-up is fun! Dat is het belangrijkste dat ik geleerd heb over make-up: Alles wat je aanbrengt, kan er ook weer af. Ga gewoon eens uitproberen of kom in mijn praktijk langs voor een persoonlijk advies.

Droge en geprikkelde huid

Droge en geprikkelde huid

Tip! Droge en geprikkelde huid Hieronder vier extra tips voor de droge en geprikkelde huid, die ik graag met je deel. TIP 1: Draag comfortabele kleding van lichte katoen of zijden zodat de huid minder snel geprikkeld raakt en knip de labels uit de kledingstukken....

Lichaamsverzorging als quick win

Lichaamsverzorging als quick win

Behalve huidverzorgend en voedend, is lichaamsverzorging ook een mooi moment van ‘tijd voor jezelf’. De juiste huidverzorging kun je op veel manieren afstemmen. Lees meer in mijn Tip!

Voedende en reinigende gezichtsmaskers

Voedende en reinigende gezichtsmaskers

Bij huidverzorging zijn twee type maskers te onderscheiden: Reinigende maskers die meestal bestaan uit klei of andere droge stof die je aanmaakt met water of gezichtslotion. En voedende maskers; romige, crème- of oliemaskers die als doel hebben de huid te vitaliseren, verstevigen, hydrateren of kalmeren.

Droge lippen

Droge lippen

Pas kreeg ik de vraag: ‘is het erg dat ik een paar keer per dag vaseline op mijn lippen smeer?’ Een andere klant vertelde ‘ik vind het heerlijk om voor het slapen mijn lippen met lippenbalsem in te smeren’. Met het koudere weer vragen de lippen en de handen om extra verzorging, daarom deze Tip! over droge lippen.

MED huidverzorging

MED huidverzorging

De systematische MED huidverzorging van Dr. Hauschka is speciaal ontwikkeld voor- en getest door mensen met een zeer droge en geprikkelde huid.

Mondverzorging

Mondverzorging

Huidflora, mondflora en darmflora hebben een relatie; de conditie van de mondflora beïnvloedt die van de darmflora en de huidflora en vice versa. Lees er meer over in deze Tip! Mondverzorging.

Huidtherapeut

Huidtherapeut

Als erkend schoonheidsspecialist ben ik aangesloten bij ANBOS. Als Dr. Hauschka therapeut heb ik mij gespecialiseerd in huidverbetering met 100% natuurzuivere Dr. Hauschka Cosmetica. Er zijn huidafwijkingen die ik niet kan verwijderen. Het is fijn dat ik voor dit soort huidaandoeningen kan doorverwijzen naar een huidtherapeut.

Epileren

Epileren

Volle wenkbrauwen met een mooi model, maken je ogen sprekend. Een verzorgd uiterlijk krijg je ook door het verwijderen van opvallende lange, stugge of donkere haren bij de bovenlip, kin of kaak. Mijn epileeradvies; Laat je wenkbrauwen in het gewenste model brengen door een beautyprofessional en houd ze daarna zelf bij. Hoe?

Behandeling en gezondheid

Behandeling en gezondheid

De Klassieke Dr. Hauschka behandeling en andere Dr. Hauschka schoonheidsbehandelingen zijn ontwikkeld op basis van gezondheid. Dat wil zeggen dat ze gezondheid ondersteunen en dat ze niet gegeven kunnen worden bij griep- of verkoudheidsklachten van de klant of de schoonheidsspecialist.

Nieuwsdieet

Nieuwsdieet

Sinds een aantal jaren volg ik een nieuwsdieet. Het best vol te houden dieet dat er is. Ik heb nooit met plezier naar het journaal gekeken en ben nooit een nieuwsjunkie geweest. Ik kan me niet goed afsluiten voor beelden en vind het lastig om dagelijks ellende te horen waar ik niks aan kan doen.

Nacht Serum

Nacht Serum

Nacht Serum Michiel Rietveld vertelde in zijn lezing over het Nacht Serum van Dr. Hauschka Cosmetica, waarom het Nacht Serum ontwikkeld is. Hij noemde de huidige tijd een ‘getetter van wakkerheid’ waarbij haast, stress en angst leiden tot verharding en verdichting....

Voeding en huidverbetering

Voeding en huidverbetering

De voeding die we eten heeft effect op de conditie van ons lichaam en is zichtbaar via de huid. Een aantal algemene tips rondom voeding en huidverzorging kan ik zelf geven in mijn salon. Voor specifieke vragen kan ik doorverwijzen naar een voedingsdeskundige waar ik mee samenwerk.

Voetenbad met Salie Bad

Voetenbad met Salie Bad

Als ik behoefte heb aan een moment van rust en heelheid en tevens weinig tijd kan vrij maken in mijn agenda, dan is een voetenbad met het Saliebad een weldadige uitkomst. Ik deel graag mijn ervaring met je.

Een voetenbad is eenvoudig, kost weinig tijd en ik ervaar twee dagen rust en heelheid. Een helend voetenbad vraagt een goede voorbereiding, maar heeft als voordeel dat het op iedere locatie kan omdat je er weinig voor nodig hebt.

Blaastraining

Blaastraining

Veel mensen hebben last van een vochtarme huid, daarom adviseer ik klanten regelmatig om meer water te drinken. Een onderwerp dat dan ter sprake komt, is plassen. Meer drinken betekent meer plassen en dat kan lastig zijn.

Femke Hol van Karibu Yoga Breda heeft me ooit een blaastraining van 5 minuten gegeven en dat heeft me geholpen. Na een week hoefde ik ’s nachts niet meer uit bed om te plassen. In deze Tip! deel ik graag mijn ervaring met je.

Kristalwater

Kristalwater

Afgelopen najaar was ik in een bijzondere edelstenenwinkel, in het buitengebied tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, met de naam ‘Lichtpuntje kristallen’. De winkel is af en toe open en een ware belevenis om naar toe te gaan. We hebben er een paar uur doorgebracht, onze ogen uitgekeken, een paar mooie edelstenen gekocht en kristalwater gedronken.
Ik kende het principe van kristalwater al langer;

Overstappen op natuurlijke cosmetica

Overstappen op natuurlijke cosmetica

Het beste is in één keer overstappen op natuurlijke cosmetica. De praktijk is meestal anders. Geleidelijk overstappen kan ook, zodra een product op is, vervang je dat met natuurlijk cosmetica. Wat is natuurlijke cosmetica?

Lichaamspoeder

Lichaamspoeder

Een product met veel fans is de Lichaamspoeder van Dr. Hauschka Cosmetica
Toen ik het voor het eerst gebruikte, vond ik het een vreemd product. Nu ik het gebruik, ben ik ook fan geworden. Het is een zacht, droog zijdepoeder en kent veel toepassingen

Regeneratiecrème en rode klaver

Regeneratiecrème en rode klaver

Van klanten kreeg ik verschillende vragen over de rijpe huid. Zo werd me gevraagd, ‘wat is jouw visie op botox? Hoe adviseer jij om met rimpels om te gaan? Welke stof in de regeneratiecrème zorgt voor versteviging en verbetering?
Het zal je niet verbazen dat ik, als schoonheidsspecialist met natuurlijke cosmetica, geen voorstander van botox ben.

Parfum in cosmetica

Parfum in cosmetica

Parfum in cosmetica kan de huid of luchtwegen irriteren. In de zon kan parfum met bergamot zelfs pigmentvlekken veroorzaken. De bergamotplant wordt vaak gebruikt vanwege de citrusgeur en is tevens de typische smaak van Earl Grey thee. Veel Earl Gray thee drinken en in...

Kippenvel

Kippenvel

Ken je dat gevoel? Tijdens een gesprek of in een bepaalde situatie krijg je ineens kippenvel, het is een korte rilling. Het kan aan je voorbij gaan zonder dat je het opmerkt. Dat zou jammer zijn, want het is een belangrijk moment. Volgens een oude wijsheid is kippenvel een moment waarop iets wezenlijks gebeurt. De essentie, het wezenlijke is dan voelbaar.

Slaapadvies

Slaapadvies

Ik hoor regelmatig dat mensen slecht slapen. Dat is vervelend, want tijdens het slapen herstellen lichaam en geest zich. Ik slaap altijd goed, maar dat was ooit anders. Door de tijd heen heb ik diverse slaapadviezen ter harte genomen.

In deze Tip! wil ik er een paar met je delen, wellicht zit er iets bij dat je eigen nachtrust verbetert.

Afhankelijkheid huidverzorging

Afhankelijkheid huidverzorging

Een klant die sinds een half jaar producten van Dr.Hauschka gebruikt, vroeg: ‘maakt intensieve verzorging mijn huid afhankelijk? Het lijkt me natuurlijker om de huid niet te verzorgen’.

Dat vond ik een leuke vraag. Het uitgangspunt van natuurlijke cosmetica is dat het de huid ondersteunt en versterkt en niet afhankelijk maakt. Hoe zit dat?

Contact

Steijnlaan 57
4818 ES Breda

info@evamariavelmans.nl

tel. (06) 5333-7482

Eva-Maria Velmans

Als schoonheidsspecialiste werk ik met de producten van Dr. Hauschka Cosmetica en geef ik advies in Breda’.
lees meer >>

Wil je tips?

Ontvang gratis eenvoudige en praktische tips geïnspireerd op de kracht van innerlijke en uiterlijke schoonheid.