Tips

Ontvang gratis praktische tips over natuurlijke cosmetica en de kracht van innerlijke en uiterlijke schoonheid. Rechtsonder aan deze pagina kun je je gegevens invullen om je in te schrijven.

 

Voetenbad met Salie Bad

Voetenbad met Salie Bad

Als ik behoefte heb aan een moment van rust en heelheid en tevens weinig tijd kan vrij maken in mijn agenda, dan is een voetenbad met het Saliebad een weldadige uitkomst. Ik deel graag mijn ervaring met je.

Een voetenbad is eenvoudig, kost weinig tijd en ik ervaar twee dagen rust en heelheid. Een helend voetenbad vraagt een goede voorbereiding, maar heeft als voordeel dat het op iedere locatie kan omdat je er weinig voor nodig hebt.

Make-up penselen wassen

Make-up penselen wassen

Voor een mooie make-up zijn goede en schone penselen belangrijk. Of je nu de penselen van Dr. Hauschka Cosmetica gebruikt of andere, maak ze altijd goed schoon.

Natuurlijke huidverzorging voor kinderen

Natuurlijke huidverzorging voor kinderen

Na mijn Tip! Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica kreeg ik vragen over huidverzorging voor kinderen, vandaar deze Tip! over natuurlijke huidverzorging voor kinderen.
Behalve het positieve effect van natuurlijke huidverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica, gaan kinderen er ook heerlijk van ruiken. Lees verder over natuurlijke douchecrème, shampoo, tandpasta en meer tips over Dr. Hauschka Cosmetica voor kinderen.

Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica

Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica

Dr. Hauschka Cosmetica heeft geen aparte babylijn. Dat heeft voordelen, het spaart bijvoorbeeld marketingkosten uit, maar het heeft ook nadelen, want je hebt kennis nodig over wat je wanneer kunt gebruiken. Een makkelijke vuistregel is: alles van Dr. Hauschka Cosmetica met rozen is geschikt voor baby’s. Rozen symboliseren harmonie. Deze rozen producten laten je baby de harmonie in de natuur beleven.

Blaastraining

Blaastraining

Veel mensen hebben last van een vochtarme huid, daarom adviseer ik klanten regelmatig om meer water te drinken. Een onderwerp dat dan ter sprake komt, is plassen. Meer drinken betekent meer plassen en dat kan lastig zijn.

Femke Hol van Karibu Yoga Breda heeft me ooit een blaastraining van 5 minuten gegeven en dat heeft me geholpen. Na een week hoefde ik ’s nachts niet meer uit bed om te plassen. In deze Tip! deel ik graag mijn ervaring met je.

Zonnen mag!

Zonnen mag!

In de vakbladen is steeds meer aandacht voor de positieve effecten van zonlicht. De belangrijkste wijziging: ga iedere dag een kwartiertje naar buiten zonder zonnebrandcrème! Het liefst tussen 12.00 uur en 15.00 uur om voldoende Vitamine D aan te maken in het lichaam.
Huidarts Van der Rhee is één van de eersten die waarschuwde voor de gevaren van de zon. Nu is hij één van de eersten die, op basis van wetenschappelijk onderzoek, adviseert om van de zon te genieten

Kristalwater

Kristalwater

Afgelopen najaar was ik in een bijzondere edelstenenwinkel, in het buitengebied tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, met de naam ‘Lichtpuntje kristallen’. De winkel is af en toe open en een ware belevenis om naar toe te gaan. We hebben er een paar uur doorgebracht, onze ogen uitgekeken, een paar mooie edelstenen gekocht en kristalwater gedronken.
Ik kende het principe van kristalwater al langer;

Overstappen op natuurlijke cosmetica

Overstappen op natuurlijke cosmetica

Het beste is in één keer overstappen op natuurlijke cosmetica. De praktijk is meestal anders. Geleidelijk overstappen kan ook, zodra een product op is, vervang je dat met natuurlijk cosmetica. Wat is natuurlijke cosmetica?

Lichaamspoeder

Lichaamspoeder

Een product met veel fans is de Lichaamspoeder van Dr. Hauschka Cosmetica
Toen ik het voor het eerst gebruikte, vond ik het een vreemd product. Nu ik het gebruik, ben ik ook fan geworden. Het is een zacht, droog zijdepoeder en kent veel toepassingen

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant

Regelmatig vragen klanten ‘is er een goede natuurlijke deodorant?’ Gelukkig kan ik ‘Ja!’zeggen.
Natuurlijke deo
Sinds de nieuwe samenstelling van de natuurlijke deodorants van Dr. Hauschka Cosmetica, ben ik fan geworden van deze deo’s.

Nacht Serum

Nacht Serum

Michiel Rietveld vertelde in zijn lezing over het Nacht Serum van Dr. Hauschka Cosmetica, waarom het Nacht Serum ontwikkeld is. Hij noemde de huidige tijd een ‘getetter van wakkerheid’ waarbij haast, stress en angst leiden tot verharding en verdichting. Eén van de...

Regeneratiecrème en rode klaver

Regeneratiecrème en rode klaver

Van klanten kreeg ik verschillende vragen over de rijpe huid. Zo werd me gevraagd, ‘wat is jouw visie op botox? Hoe adviseer jij om met rimpels om te gaan? Welke stof in de regeneratiecrème zorgt voor versteviging en verbetering?
Het zal je niet verbazen dat ik, als schoonheidsspecialist met natuurlijke cosmetica, geen voorstander van botox ben.

Parfum in cosmetica

Parfum in cosmetica

Parfum in cosmetica kan de huid of luchtwegen irriteren. In de zon kan parfum met bergamot zelfs pigmentvlekken veroorzaken. De bergamotplant wordt vaak gebruikt vanwege de citrusgeur en is tevens de typische smaak van Earl Grey thee. Veel Earl Gray thee drinken en in...

Oogverzorging

Oogverzorging

Het plantje ogentroost dankt haar naam aan haar werking. Het helpt bij vermoeide, geïrriteerde, branderige ogen en helpt bij ontstekingen rond de oogleden. De huid rond de ogen is zeer gevoelig en bevat weinig talg, waardoor extra verzorging nodig is. Gelaatskunde...

Droge lippen

Droge lippen

Pas kreeg ik de vraag: ‘is het erg dat ik een paar keer per dag vaseline op mijn lippen smeer?’ Een andere klant vertelde ‘ik vind het heerlijk om voor het slapen mijn lippen met lippenbalsem in te smeren’. Met het koudere weer vragen de lippen en de handen om extra verzorging, daarom deze Tip! over droge lippen.

Nieuwsdieet

Nieuwsdieet

Sinds een aantal jaren volg ik een nieuwsdieet. Het best vol te houden dieet dat er is. Ik heb nooit met plezier naar het journaal gekeken en ben nooit een nieuwsjunkie geweest. Ik kan me niet goed afsluiten voor beelden en vind het lastig om dagelijks ellende te horen waar ik niks aan kan doen.

Reinigen van de huid

Reinigen van de huid

Hoe kan ik het beste mijn gezicht reinigen? Waarvoor gebruik je lotion? Vragen die ik regelmatig krijg in mijn praktijk, daarom deze Tip! over reinigen. De belangrijkste stap in huidverzorging is reinigen. Het meest ideale voor de huid is ’s ochtends en ’s avonds reinigen. Vind je dat teveel? Begin dan met 1x per dag of alleen tijdens het douchen.

Kippenvel

Kippenvel

Ken je dat gevoel? Tijdens een gesprek of in een bepaalde situatie krijg je ineens kippenvel, het is een korte rilling. Het kan aan je voorbij gaan zonder dat je het opmerkt. Dat zou jammer zijn, want het is een belangrijk moment. Volgens een oude wijsheid is kippenvel een moment waarop iets wezenlijks gebeurt. De essentie, het wezenlijke is dan voelbaar.

Huidverbetering

Huidverbetering

Zowel nieuwe klanten als vaste klanten vragen regelmatig ‘wat vind je van mijn huid? Bij vaste klanten die regelmatig komen voor een gezichtsbehandeling en thuis Dr. Hauschka Cosmetica gebruiken, zie ik mooie resultaten. In de beautybranche noemen we dat huidverbetering. Wat zie je dan? De huid is egaler, gladder, rustiger, elastischer en vooral een gezonde uitstraling. Klanten vertellen dat ze regelmatig complimenten krijgen zoals ‘wat zie je er goed uit’, ‘wat is je huid rustig’.

Slaapadvies

Slaapadvies

Ik hoor regelmatig dat mensen slecht slapen. Dat is vervelend, want tijdens het slapen herstellen lichaam en geest zich. Ik slaap altijd goed, maar dat was ooit anders. Door de tijd heen heb ik diverse slaapadviezen ter harte genomen.

In deze Tip! wil ik er een paar met je delen, wellicht zit er iets bij dat je eigen nachtrust verbetert.

Liefdevol in de spiegel kijken

Liefdevol in de spiegel kijken

Wat me opvalt is dat veel mensen negatief naar hun eigen spiegelbeeld kijken. Ik hoor mensen verzuchten ‘wat een rode wangen’ of ‘die rimpels en die wallen..’.

Wil je een mooi gezicht en een goede uitstraling? Probeer dan eens liefdevol in de spiegel te kijken.

Hieronder drie stappen om daar te komen.

Alcohol in cosmetica

Alcohol in cosmetica

Een klant had op TV gezien dat alcohol in cosmetica slecht is voor de huid. Ook was haar opgevallen dat er alcohol zit in de gezichtslotion van Dr. Hauschka. Ze wilde dit product niet meer gebruiken.

Ik was blij dat ze het vertelde, want toen kon ik haar uitleggen wanneer alcohol in producten de huid uitdroogt en wanneer niet.

Afhankelijkheid huidverzorging

Afhankelijkheid huidverzorging

Een klant die sinds een half jaar producten van Dr.Hauschka gebruikt, vroeg: ‘maakt intensieve verzorging mijn huid afhankelijk? Het lijkt me natuurlijker om de huid niet te verzorgen’.

Dat vond ik een leuke vraag. Het uitgangspunt van natuurlijke cosmetica is dat het de huid ondersteunt en versterkt en niet afhankelijk maakt. Hoe zit dat?

Contact

Steijnlaan 57
4818 ES Breda

info@evamariavelmans.nl

tel. (06) 5333-7482

Eva-Maria Velmans

Als schoonheidsspecialiste werk ik met de producten van Dr. Hauschka Cosmetica en geef ik advies in Breda’.
lees meer >>

Wil je tips?

Ontvang gratis eenvoudige en praktische tips geïnspireerd op de kracht van innerlijke en uiterlijke schoonheid.