tip-regeneratie-dagcreme-rode-klaverTip! Rode klaver en Regeneratiecrème

Van klanten kreeg ik verschillende vragen over de rijpe huid. Zo werd me gevraagd, ‘wat is jouw visie op botox? Hoe adviseer jij om met rimpels om te gaan?
Welke stof in de regeneratiecrème zorgt voor versteviging en verbetering?

Het zal je niet verbazen dat ik, als schoonheidsspecialist met natuurlijke cosmetica, geen voorstander van botox ben.
Je kunt de huid soepel en levendig houden met gezichtsgymnastiek. Er zijn simpele oefeningen, die je eerst voor de spiegel doet. Daarna kun je ze op iedere gewenst moment doen, bijvoorbeeld in de auto of in bed. Het vraagt inzet van jezelf, maar kost geen geld en als je het eenmaal tot gewoonte hebt gemaakt, is het net zoiets als tandenpoetsen, je doet de oefeningen en hebt er dagelijks profijt van.

Collageen en elastine

In reclame hoor je regelmatig iets over collageen en elastine . In het kort komt het erop neer dat de huid collagene- en elastine vezels bevat met daartussen vulling (zoals vocht), die samen zorgen voor de huidspanning. Bij een rijpe huid neemt het vocht af, waardoor de vezels dichter op elkaar komen te liggen. Aan de buitenkant ziet dat eruit als een rimpel. Dit is een natuurlijk proces, waar niet iedereen blij mee is.
Met een regeneratiecrème kun je dit proces beïnvloeden. Om uit te leggen wat de regeneratiecrème van Dr. Hauschka Cosmetica kan doen maak ik een uitstapje naar de Wala tuin en naar biologische boerderij van mijn zus.

Werkstoffen uit planten

04 WALA Tuin

Afgelopen zomer was ik bij het International Open House van WALA, het moederbedrijf van Dr. Hauschka Cosmetica. We kregen daar een rondleiding in de tuin. Daar heb ik geleerd om goed naar planten te kijken. Meestal vormen planten in de lente eerst blad, dan bloesems. Het blad is meestal groen en de vruchten komen in de nazomer of herfst. Als een plant daarvan afwijkt, is dat een indicatie dat een plant heilzaam is. Neem bijvoorbeeld de sleedoorn. Deze haagstruik draagt als eerste witte bloesems, voordat er bladeren zijn. Of de toverhazelaar, deze draagt bloemen en vruchten gelijktijdig. Dit soort uitzonderingen maken de plant tot een heilzame plant. De plant heeft als het ware van een bepaalde kwaliteit meer dan normaal en die kwaliteit kun je inzetten voor je gezondheid.

Regeneratie crème met rode klaver

rode-klaver-bergesch

Terug naar de regeneratiecrème. Een belangrijk ingrediënt is de rode klaver. Op het eerste gezicht een onopvallende, niet zo bijzondere plant, het heeft echter een grote herstelkracht. Denk aan een grasveld dat vaak wordt gemaaid. De rode klaver produceert keer op keer snel nieuwe bloemen.
rode-klaver-jorisKlaver is ook de motor van de biologische veehouderij. Het wordt verbouwd als krachtvoer voor melkkoeien. Mijn zus en haar man hebben een biologische boerderij. Afgelopen twee jaar zijn ze omgeschakeld van gangbare landbouw naar biologische landbouw. Een van de grootste stappen was zelf klaver verbouwen, waardoor ze geen buitenlands krachtvoer meer hoeven te kopen en de bodem toch verbetert. In de regio was dat nog nooit gedaan en andere boeren vonden het een vreemd idee. Het was dan ook spannen om 5 hectaren met klaver in te zaaien. Op de foto zie je hoe blij de boer is dat de klaver opkomt! De rode klaver blijkt prima te groeien en heeft de melkproductie positief beïnvloed.

Rode klaver heeft dus een grote herstellingskracht en die gebruiken we in de Regeneratiecrème. Uitgebreide informatie over de rode klaver vind je ook op de website van Dr. Hauschka Cosmetica.