tip-natuurlijke-huidverzoring-kinderenNatuurlijke huidverzorging voor kinderen

 

Na mijn Tip! Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica kreeg ik vragen over huidverzorging voor kinderen, vandaar deze Tip! over natuurlijke huidverzorging voor kinderen.
Behalve het positieve effect van natuurlijke huidverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica, gaan kinderen er ook heerlijk van ruiken.

 

Slapen

De Bodyolie Moor – Lavendel kan een kind helpen in slaap te vallen. Het is een troebele olie die je mag schudden voor gebruik en bestaat uit moor (veen) en lavendel. De lavendel ontspant en de moor helpt om los te laten.

  • Breng, vlak voor het slapen, een klein druppeltje Bodyolie moor-lavendel aan tussen de schouderbladen van je kind.
  • Als kinderen overdag druk zijn, kan een klein druppeltje tussen de schouderbladen helpen om bij te komen.
  • Peuters en kleuters ervaren de rust vaak bewust en kunnen zelf vragen om ‘een druppeltje voor de rust’.
  • De Bodyolie moor-lavendel helpt ook bij kinderen en volwassenen die gevoelig zijn voor indrukken uit de omgeving, in dat geval breng je overdag een druppeltje olie aan op het borstbeen.
  • Zie ook mijn Tip! Slaapadvies.

Douchecrèmes en shampoo

De douchecrème Rozen is geschikt voor kinderen. Het is een milde douchecrème zonder chemische stoffen en te gebruiken als shampoo voor baby’s en kinderen. Voor kinderen met lang haar kan daarna de Haarconditioner van Dr. Hauschka Cosmetica gebruikt worden.

Tandpasta zonder fluoride

Tandpasta Zout Sensitief van Dr. Hauschka Med mag gebruikt worden voor kinderen. Het is een tandpasta zonder fluoride. Eerst was ik een beetje verbaasd dat de tandpasta voor kinderen zout is, maar het bevalt prima.

Zijde zachte huid

Het Lichaamspoeder is een zijdepoeder, dat werkt als een tweede huid bij rode (kapotte)babybillen en bij alle vormen van huidirritatie bijvoorbeeld in elleboog of knieholte. Mensen met een (eczeemachtige)gevoelige huid kunnen het lichaamspoeder meestal goed verdragen en zijn er vaak blij mee, zie ook mijn Tip! Lichaamspoeder. Rozencrème kun je gebruiken bij een schrale huid en als bescherming bij koud weer.

Tot slot, wil je meer tips over over natuurlijk ouderschap is Breda, lees dan verder op https://www.natuurlijkeoudersbreda.nl/