tip-natuurlijke-huidverzoring-kinderenNatuurlijke huidverzorging voor kinderen

 

Na mijn Tip! Babyverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica kreeg ik vragen over huidverzorging voor kinderen, vandaar deze Tip! over natuurlijke huidverzorging voor kinderen. Behalve het positieve effect van natuurlijke huidverzorging met Dr. Hauschka Cosmetica, gaan kinderen er ook heerlijk van ruiken.

 

Slapen

De Bodyolie Moor – Lavendel kan een kind helpen in slaap te vallen. Het is een troebele olie die je mag schudden voor gebruik en bestaat uit moor (veen) en lavendel. De lavendel ontspant en de moor helpt om los te laten.

  • Breng, vlak voor het slapen, een klein druppeltje Bodyolie moor-lavendel aan tussen de schouderbladen van je kind.
  • Als kinderen overdag druk zijn, kan een klein druppeltje tussen de schouderbladen helpen om bij te komen.
  • Peuters en kleuters ervaren de rust vaak bewust en kunnen zelf vragen om ‘een druppeltje voor de rust’.
  • De Bodyolie moor-lavendel helpt ook bij kinderen en volwassenen die gevoelig zijn voor indrukken uit de omgeving, in dat geval breng je overdag een druppeltje olie aan op het borstbeen.
  • Zie ook mijn Tip! Slaapadvies.
Bad olie, douchecrèmes en shampoo

De douchecrème Rozen is geschikt voor kinderen. Het is een milde douchecrème zonder chemische stoffen en te gebruiken als shampoo voor baby’s en kinderen. Voor kinderen met lang haar kan daarna de Haarconditioner van Dr. Hauschka Cosmetica gebruikt worden. Het Rozen Bad, Winter Bad en Moor Lavendel Bad zijn ook geschikt voor kinderen.

Een ‘kattenwasje’ is ook ideaal voor peuters en kleuters, als ze ‘s avonds te moe zijn om in bad te gaan. Vul een voetenbad met lauw warm water, doe er een druppeltje Moor Lavendel Bad in en zet een klein krukje bij het voetenbad. Laat het kind lekker met de voeten in het voetenbad gaan zitten. Was met een washand waar nodig, bijvoorbeeld gezicht, handen en voeten. Moor Lavendel Bad is rustgevend en met een ‘kattenwasje’ ben je snel klaar.

Tandpasta zonder fluoride

Tandpasta Zout Sensitief van Dr. Hauschka Med mag gebruikt worden voor kinderen. Het is een tandpasta zonder fluoride. Eerst was ik een beetje verbaasd dat de tandpasta voor kinderen zout is, maar het bevalt prima. De tandpasta is online te bestellen bij Dr. Hauschka Nederland. Als je hierbij mijn vouchercode 101829 gebruikt, betaal je bij een bestelling vanaf € 40,- geen verzendkosten en mag je een cadeautje uitzoeken. Meer uitleg vind je op de pagina ‘producten bestellen‘.

Zijde zachte huid

Het Lichaamspoeder is een zijdepoeder, dat werkt als een tweede huid bij rode (kapotte)babybillen en bij alle vormen van huidirritatie bijvoorbeeld in elleboog of knieholte. Mensen met een (eczeemachtige)gevoelige huid kunnen het lichaamspoeder meestal goed verdragen en zijn er vaak blij mee, zie ook mijn Tip! Lichaamspoeder. Rozencrème kun je gebruiken bij een schrale huid en als bescherming bij koud weer.