Tip! Droge handen

Workshop activeer je schoonheid in 30 dagenRegelmatig hoor ik van klanten dat ze last hebben van droge handen en gescheurde nagelriemen. Wat is daaraan te doen?

Het belangrijkste: gebruik de juiste vetten op het juiste moment.

Gebruik handcrème met plantaardige vetten, zoals olijfolie, jojobaolie en dierlijke vetten zoals bijenwas of wolwas(lanoline). Vermijd handcrème met aardoliegerelateerde vetten zoals paraffine, vaseline, purol, uierzalf.

Breng ’s ochtends handcrème aan en eventueel nagelriemolie. Zelf ben ik fan van de handcrème van Dr. Hauschka Cosmetica en de Neem-nageloliestift. Herhaal dit als je extreem droge handen hebt of als je bijvoorbeeld veel in het water bent geweest, zoals na het schoonmaken of handenwassen. Breng geen handcrème aan voordat je gaat slapen.

 

Wil je meer?

Geef je zelf dan een handenmasker met veel handcrème of met één van de voedende crèmemaskers van Dr. Hauschka Cosmetica. Verdeel de crème over de handen, laat 5 tot 10 minuten intrekken en masseer de rest in. Dit kan wel om bijvoorbeeld acht uur ’s avonds als je op de bank zit, maar niet voor het slapen gaan.

Of kies er met het Beauty in de Brievenbus thuisprogramma Vrolijk Doorademen bewust voor om tijd te maken voor je eigen schoonheid. Je maakt tijd voor ontspanning, heelheid en harmonie.

Wil je ’s voor het slapen iets extra’s? Gebruik voor de handen dan de vetvrije Gezichtslotion en het Nacht Serum of een Intensieve Conditioner van Dr. Hauschka Cosmetica.

 

Zeer droge handen?

Speciaal voor mensen met een zeer droge en geprikkelde huid is de MED Handcrème van Dr. Hauschka Cosmetica ontwikkeld. De producten zijn vrij van synthetische kleurstoffen en conserveermiddelen en zijn ongeparfumeerd. Lees er meer over in mijn Tip! Med huidverzorging