Tip! Epileren

epilerenVolle wenkbrauwen met een mooi model, maken je ogen sprekend. Een verzorgd uiterlijk krijg je ook door het verwijderen van opvallende lange, stugge of donkere haren bij de bovenlip, kin of kaak. Tijdens de behandelingen in mijn praktijk Kracht van Schoonheid bespreken we vooraf of ontharen nodig is.

In mijn salon is ontharen een bijzaak. Ik bied dit aan als service. Voor optimale huidverzorging kiezen mijn klanten 3 tot 5 keer per jaar voor een Klassieke Dr. Hauschka gezichts- of lichaamsbehandeling. Voor huidverbetering met natuurzuivere Dr. Hauschka Cosmetica is dat voldoende. Voor het bijhouden van de wenkbrauwen en de ongewenste haren in het gezicht, is dat vaak te weinig. Haren komen meestal in 3 tot 6 weken terug. Daarom adviseer ik mijn klanten om het ontharen zelf bij te houden.

Mijn epileeradvies

Laat je wenkbrauwen in het gewenste model brengen door een beautyprofessional en houd ze daarna zelf bij. Koop hiervoor bij een drogist een goede vergrootspiegel op een voetje en een goed pincet, bijvoorbeeld van het merk Tweezerman.

Maak van epileren een wekelijkse gewoonte en ga hierbij als volgt te werk:
  • Neem 1x per week, overdag de tijd om te epileren.
  • Zet de spiegel op een plek met voldoende daglicht, bijvoorbeeld in de vensterbank.
  • Span de huid bij de wenkbrauw of bovenlip met twee vingers van links naar rechts. Verwijder de ongewenste haren met het pincet in de haargroeirichting.
  • Stop op tijd! Kijk van een afstandje naar je gezicht. Meestal zijn enkele haren links en enkele haren rechts voldoende bij wekelijks epileren. Als het goed is, ben je binnen 2 minuten klaar.

 

Lukt het niet om het zelf bij te houden?

Dan is ontharen met een touwtje een goed alternatief. Deze techniek is een prachtig ambacht uit de Oosterse en Arabische cultuur en is een snelle manier van haartjes verwijderen inclusief haarwortel. Epileren met een draadje is minder huidbelastend dan harsen. Er zijn beautyprofessionals die zich hierin specialiseren, zoals Yeliz Hair en Beautysalon op het Brabantplein in Breda, ongeveer 2 kilometer van mijn praktijk.