tip-kristal-helder-waterTip! Kristal helder water

Afgelopen najaar was ik in een bijzondere edelstenenwinkel, in het buitengebied tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, met de naam ‘Lichtpuntje kristallen’. De winkel is af en toe open en een ware belevenis om naar toe te gaan. We hebben er een paar uur doorgebracht, onze ogen uitgekeken, een paar mooie edelstenen gekocht en kristalwater gedronken.

Ik kende het principe van kristalwater al langer; we dronken het ook tijdens de inscholing om Dr. Hauschka therapeut te worden. Tijdens het bezoek aan de winkel ontdekte ik opnieuw hoe smaakvol en zacht dit water proeft.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat deze kristallen het water vitaliseren. Het water blijft verser en langer houdbaar. Naast drinkwater, zijn er ook zwembaden die de waterkwaliteit verbeteren met edelstenen. Meer informatie over de werking van de edelstenen kun je lezen in deze blog.

Sinds dit bezoek bied ik klanten in de salon ook kristalwater aan en drink het zelf dagelijks. Kristalwater maak je eenvoudig. Je legt drie edelstenen: amethist, bergkristal en rozenkwart in een glazenkan, vult de kan met water en laat het ca 6 uur staan voordat je het water drinkt.

Al het water dat we in huis en in de salon gebruiken is gezuiverd via een zuivering bij de hoofdkraan. Ik gebruik graag kraanwater, omdat het van goede kwaliteit is, minder milieubelastend is dan mineraalwater uit een verpakking, afkomstig van een ander gebied. De edelstenen spoel ik dagelijks af met koud water. Daarna vul ik de kan met kraanwater en zet deze een nacht in de vensterbank. De volgende dag laat ik de waterkan in het daglicht staan en drink ik het water. Tussen door, en zeker met volle maan leg ik de edelstenen in de vensterbank, zodat ze kunnen opladen in het maan- of zonlicht.