tip-voetbad

Tip! Voetenbad met Salie Bad

Als ik behoefte heb aan een moment van rust en heelheid en tevens weinig tijd kan vrij maken in mijn agenda, dan is een voetenbad met het Salie Bad een weldadige uitkomst. Ik deel graag mijn ervaring met je.

Een voetenbad is eenvoudig, kost weinig tijd en ik ervaar er twee dagen rust en heelheid van. Een helend voetenbad vraagt een goede voorbereiding, maar heeft als voordeel dat het op iedere locatie kan omdat je weinig nodig hebt. Je gaat als volgt te werk:

Voetenbad met Salie Bad
 • Zoek een voetbad, het kan een emmer, en kom, een bak of een teiltje zijn*.
 • Zet een stoel klaar waarin je lekker zit en waarbij je voeten goed bij de grond kunnen.
 • Leg een handdoek op de grond onder de voeten.
 • Zet het flesje Salie Bad van Dr. Hauschka Cosmetica klaar in de buurt van de stoel.
 • Leg warme sokken klaar en zet een wekker bij je bed.
 • Vul het voetenbad met lekker warm water. Het mag heet zijn, maar niet te heet.
 • Zet het voetenbad bij de stoel, vitaliseer het water en voeg een scheutje Salie Bad toe.

Vitaliseren van water doe je door met je hand in het water een lemniscaat beweging (platte 8) te maken. Als je dat ongeveer 1 minuut met aandacht doet, dan komt er meer zuurstof in het water en krijgt het water weer de levendigheid die bij water past.

 • Ga lekker zitten met je voeten in het voetbad. Vaak is 7 tot 10 minuten voldoende.

Als je het lastig vindt om niets te doen tijdens het voetenband, dan kun je een meditatie doen, je handen masseren met Dr. Hauschka Handcrème of je nagels knippen. Gebruik in ieder geval geen beeldscherm waardoor je aandacht naar je hoofd gaat.

 • Zet je voeten op de handdoek die op de grond ligt en schuif het voetenbad aan de kant.
 • Droog de voeten aandachtig af en doe de warme sokken aan.
 • Neem vervolgens de tijd om 15 tot 30 minuten in bed te rusten. Zet een wekker voor het geval je in slaap valt, zodat je niet langer dan 30 minuten slaapt. De bedrust zorgt voor de heling, het brengt de energiestroom in het lichaam op gang die je tot twee dagen lang kunt voelen.

 

salvia-officinalis-sage-saliebad

Een voetenbad met Salie Bad haalt je uit je hoofd en brengt je naar je voeten.

Het effect van het voetenbad kun je versterken door er een kuur van te maken. Neem gedurende een maand 2x per week een voetenbad en ervaar de diepe heilzame werking. Salie werkt harmoniserend op alle uitscheidingsprocessen van de huid zoals zweet en eelt.  De geur van salie zuivert de omgeving en de geest, het haalt je uit je hoofd en brengt je in je lijf. Salie is ook bekend als smaakmaker in de Italiaanse keuken en je kunt er thee van zetten. Saliethee helpt tegen plekjes in de mond zoals aften.

In de winter kan het ook lekker zijn om het Dr. Hauschka Winter Bad met dennengeur te gebruiken. In de zomer is het Citroen Lemongrass Bad in halfwarm- tot koud water heerlijk. Het heeft de verkoelende werking van een duik in het zwembad.

Met het Beauty in de Brievenbus thuisprogramma Frisse Start help ik je bewust te kiezen om tijd te maken voor je eigen schoonheid. Je maakt tijd voor ontspanning, heelheid en harmonie.

Meer informatie over de levende kracht van water vind je in Gezichtspunt Badtherapie van het Centrum Sociale Gezondheidszorg.

*Tip! Heb je geen voetenbad in huis? Bij bouwmarkten zijn langwerpige verfemmers voor muurverfrollers te koop (online zoekterm: verfemmer). Deze zijn prima te gebruiken als voetenbad.