Tip! Droge en geprikkelde huid

Droge huidHieronder vier extra tips voor de droge en geprikkelde huid, die ik graag met je deel.

TIP 1:

Draag comfortabele kleding van lichte katoen of zijden zodat de huid minder snel geprikkeld raakt en knip de labels uit de kledingstukken.

 

TIP 2:

Creëer een olie- en vochtrijke huidomhulling om de geprikkelde huid te verlichten. Breng een rijke crème aan zoals de Dr. Hauschka Intensieve Middagbloem Crème, en dek af met een in koud water gedrenkt verband en vervolgens een droog verband. Probeer er een gewoonte van te maken om de crème of het Lichaamspoeder aan te brengen in plaats van te krabben. Zo leer je de geprikkelde huid te interpreteren als een wake-up call dat deze rustgevende verzorging nodig heeft.

 

TIP 3:

Houd een huiddagboek bij en ontdek zo hoe je en jouw huid reageert op verschillende prikkels. Noteer wat je eet, welke kleding je draagt, welke activiteiten je doet en hoe je je die dag voelt en let daarbij vooral op je huidconditie. Heb je vragen over je huid, dan kun je gebruik maken van mijn advies als Dr. Hauschka therapeut.

 

Tip 4:

Geef je huid de voedingsstoffen die ze nodig heeft en leer jezelf een voedingspatroon aan met zoveel mogelijk biologische producten. Verminder je consumptie van kant-en-klaarmaaltijden en zoete, bewerkte voedingsmiddelen. Denk er ook aan om veel water en ongezoete thee te drinken. Zie ook mijn Tip! Voeding en huidverbetering.