jorg-zimmermann-parfumier

Jörg Zimmermann

Parfum in cosmetica kan de huid of luchtwegen irriteren. In de zon kan parfum met bergamot zelfs pigmentvlekken veroorzaken. De bergamotplant wordt vaak gebruikt vanwege de citrusgeur en is tevens de typische smaak van Earl Grey thee. Veel Earl Gray thee drinken en in de zon zitten, gaan vanwege de mogelijke invloed op pigmentvlekken dus niet goed samen.

Allergische reactie

De huidirritatie van parfum komt meestal van de stof die de geur vasthoudt. Als geurbinder worden vaak synthetische stoffen en/of vloeistoffen met een hoog alcoholpercentage gebruikt. Waarom staat er dan toch ‘parfum’ op de ingrediëntenlijst van Dr Hauschka Cosmetica? Deze producten zijn immers 100% natuurlijk en vrij van synthetische toevoegingen.

Parfum en Dr. Hauschka Cosmetica

Op het etiket van een cosmeticaproduct waar natuurlijke essentiële oliën zijn toegevoegd vanwege de geur, moet wettelijk het woord ‘parfum’ staan.

De parfumeur van Dr. Hauschka Cosmetica is Jörg Zimmermann. We noemen hem ook wel ‘ de Neus’. Voor alle producten maakt hij een geurbuiltje van natuurlijke ingrediënten waardoor de producten herkenbaar ruiken en therapeutisch werken. Denk bijvoorbeeld aan het geurverschil tussen de Douchecrème Lavendel Sandelhout en het Moor-lavendelbad. Beide lavendel, maar toch zeer verschillend.

De parfums die op de ingrediëntenlijst van Dr. Hauschka Cosmetica staan, vormen echter geen belasting voor de huid omdat ze uit natuurlijke geurstoffen bestaan en geen irriterende geurbinders bevatten.