Tip! Voedende en reinigende gezichtsmaskers

MaskerBij huidverzorging zijn twee type maskers te onderscheiden:

 1. Reinigende maskers die meestal bestaan uit klei of andere droge stof die je aanmaakt met water of gezichtslotion. Deze maskers drogen in op je gezicht en daarmee verwijderen ze vuil uit de poriën.
 2. Voedende maskers zijn romige, crème- of oliemaskers die als doel hebben de huid te vitaliseren, verstevigen, hydrateren of kalmeren.

Bij Dr. Hauschka Cosmetica kennen we het Reinigend Masker met helende aarde en Oost-Indische kers. Bij een onzuivere huid met pukkeltjes kun je het masker 1 tot 2 keer per week gebruiken. Voor de meeste andere huidbeelden is 1 keer per maand een mooi ritme.

 

Werkwijze Reinigend Masker

 • Reinig de huid met reinigingscrème of reinigingsmelk. Zie ook de Tip! Reinigen van de huid
 • Voor een optimaal effect kun je 7 minuten stomen met het Gezichtsdampbad.
 • Maak het masker met 1 theelepel reinigend masker en 10 pompjes Gezichtslotion (Speciaal). Je kunt het aanmaken in een klein bakje of in je hand. Het masker moet niet te dik zijn, ongeveer zo dun als magere yoghurt.
 • Je brengt het masker aan op het gezicht, de kaak en eventueel op de hals. Je laat de ogen en de lippen vrij. Voor het aanbrengen kun je een penseel gebruiken of gewoon je vingers.
 • Laat het masker 3 tot 7 minuten opdrogen en haal het daarna af met lauwwarm water. Als het na 7 minuten nog niet droog is, mag je het toch afhalen. Bij een acné huid kan het masker langer, tot maximaal 15 minuten blijven zitten.
 • Startpakket onzuivere huidVerzorg de huid daarna met een ampul van de Herstellende Nacht Conditioner of met de Gezichtslotion (Speciaal). Als je gaat slapen is hiermee de huidverzorging afgerond. Als je het reinigende masker overdag hebt aangebracht, kun je nog een voedend masker en/of een dagcrème aanbrengen.

Werkwijze voedende maskers

Er zijn verschillende voedende maskers van Dr. Hauschka Cosmetica. Als je wilt weten welk masker bij je huid past, kun je gebruik maken van het Dr. Hauschka Advies in mijn salon. Meestal is 1 a 2 keer per week een voedend masker een goed ritme voor optimale huidverzorging. Er is een uitgebreide en een snelle methode voor de voedende maskers.

 

Uitgebreide werkwijze voedend masker en een waardevol relax moment:
 • Reinig je huid met Gezichtsreinigingscrème of Reinigingsmelk. Zie ook de Tip! Reinigen van de huid
 • Breng een voedend masker aan op het hele gezicht. De voedende maskers van Dr. Hauschka Cosmetica mogen bij de ogen. Je gebruikt de hoeveelheid van een grote kers of kleine aardbei.
 • Laat het masker 20 minuten tot enkele uren zitten. Je hoeft het masker niet af te halen, behalve als je gaat slapen.
 • Je kunt van dit masker een waardevol relax moment maken door 20 minuten te gaan liggen met oogcompressen van Dr. Hauschka Cosmetica.
 • Het overtollige masker kun je met lauwwarm water afhalen. Gebruik daarna de vetvrije nachtverzorging zoals Gezichtslotion (Speciaal) en Nachtserum of Regeneratie Serum.
 • De voedende maskers zijn voor overdag en niet geschikt als nacht verzorging.
Snelle werkwijze voor voedende maskers:

Er is ook een snelle en eenvoudige manier om de voedende maskers van Dr. Hauschka te gebruiken. Veel mensen vinden het handig om onderstaand ritueel na de yoga of na het sporten toe te passen. Als je een vaste dag van de week kiest, maak je het jezelf makkelijker.

 • Reinig je huid ’s ochtends zoals je gewend bent en gebruik Gezichtslotion (Speciaal). Zie ook de Tip! Reinigen van de huid
 • Breng voedend masker dun aan op het gezicht en de hals, het mag ook rond de ogen. Gebruik de hoeveelheid van een hazelnoot/kikkererwt.
 • Breng daarna de dagverzorging aan zoals je gewend bent.

Het masker mag heel de dag blijven zitten en z’n werk doen. ’s Avonds verzorg je de huid zoals je gewend bent.

Deze snelle methode van het voedende masker kun je ook als kuur inzetten. In dat geval volg je bovenstaande verzorging gedurende 4 tot 6 weken.

 

Dr. Hauschka producten bestellen

Bovengenoemde Dr. Hauschka producten zijn verkrijgbaar in mijn salon. Ook kun je ze met de verzendservice rechtstreeks bij Dr. Hauschka Nederland bestellen.