Nacht Serum

nacht-serum

Michiel Rietveld vertelde in zijn lezing over het Nacht Serum van Dr. Hauschka Cosmetica, waarom het Nacht Serum ontwikkeld is. Hij noemde de huidige tijd een ‘getetter van wakkerheid’ waarbij haast, stress en angst leiden tot verharding en verdichting. Eén van de gevolgen is dat mensen te weinig of ondiep slapen en de huid ’s nachts niet meer voldoende herstelt. Ter ondersteuning van het herstel is het Nacht Serum ontwikkeld.

Vochthuishouding

Er is vijf jaar aan het product gewerkt en de appel is het hoofdingrediënt, zowel de bloesem als de vrucht. De appel behoort tot de rozenfamilie en staat symbool voor evenwicht, licht en liefde. De appel in het Nacht Serum werkt op de vochthuishouding in de huid.

Vanuit de diepe ontspanning in de slaap, zorgen de vloeistofprocessen in de huid voor herstel. Hyaluronzuur in de huid speelt een belangrijke rol in deze waterhuishouding en de appel is een hydrolaat voor dit proces.

Het Nacht Serum is één van de grootste wijzigingen sinds de introductie van Dr. Hauschka Cosmetica. Het product is een vetvrije gel en geen crème.

 

Het huidverzorgingsadvies is:
  • ’s Ochtends reinigen met reinigingsmelk of -crème, versterken met gezichtslotion(speciaal) en verzorgen met dagcrème, oogcrème en lippenbalsem.
  • ’s Avonds: reinigen met reinigingsmelk of -crème, versterken met gezichtslotion(speciaal) en vitaliseren met het nacht serum. Er is ook een regeneratieserum voor de rijpe huid.

Gebruik het Nacht Serum als volgt:

  • Voordat je gaat slapen, reinig je de huid met Reinigingsmelk of -crème.
  • Droog de huid zachtjes af en versterk met 7 tot 10 pompjes Gezichtslotion(speciaal).
  • Neem een druppel Nacht Serum (ca een rijstkorrel) en verdeel over het gezicht en rond de ogen bij / op de lippen.
  • Met een zachte beweging meng je de emulsie op de huid totdat het plakt.
  • Je hebt maar weinig nodig want het Nacht Serum mengt zich zo met de Gezichtslotion(speciaal), duw zachtjes aan totdat het plakt.

De eerste week moest ik wennen aan deze nieuwe verzorging. Na twee weken zag ik duidelijk positief resultaat, mijn huid was rustiger en egaler.