Ode aan mijn ambacht

(Breda, 15 september 2022)

inscholing-dr-hauschka-therapeut-2012

Inscholing dr. Hauschka-therapeut 2012

Het is precies 10 jaar geleden dat ik mijn vakdiploma voor schoonheidsspecialiste behaalde. Ter ere van het 10 jarige jubileum van mijn salon, schrijf ik een ode aan mijn vak en aan de ambachten in het algemeen.

Rond mijn 35ste besloot ik iets nieuws en iets geheel anders te gaan doen. Ik wilde werken met mijn handen, het liefst vanuit huis en ik zocht een beroep waarin lichaam en geest één zijn.

 

Negatief vooroordeel

Zo kwam de inspiratie in mij op om Dr. Hauschka therapeut te worden. Om daar te kunnen komen, moest ik mijn vakdiploma tot erkend schoonheidsspecialist halen. Eerlijk is eerlijk; ik moest in het begin aan dat idee wennen, ik had een negatief vooroordeel over deze opleiding en dit beroep.

Toch ben ik de erkende, particuliere vakopleiding bij Esthetica in Breda gaan doen, omdat ik mijn doel helder voor ogen had: Dr. Hauschka therapeut worden.

 

Leren door te doen

Tijdens deze vakopleiding werd me duidelijk waarom ik eerst deze ambachtsschool moest doen en wat de waarde ervan is. Werken met je handen, leer je door te doen, het liefst van een leermeester met praktijkervaring.

Werken met je handen geeft voldoening en rust en kan alleen met je volle aandacht erbij. Een goede meester/ gezellen verhouding verrijkt je leerproces, leert je aandachtig te werken en dat is nu de basis van mijn werkplezier.

Nu, 10 jaar later ben ik nog steeds blij met mijn ambacht. Werken met mijn handen ervaar ik als waardevol en zinvol en kan ik van harte aanbevelen.